Hozzávalók (4 adagra):

A húshoz: 1 db csirkemell (egész, filé)

A bundához
– 200 g búzaliszt (BL55)
– 1 db tojás (nagyobb, „L”-es méretű)
– 12 g sütőpor
– 1 csapott mokkáskanál étkezési keményítő
– 1 evőkanál étolaj
– 1 csapott mokkáskanál só
– 1,5 dl víz

Az édes-csípős mázhoz
– 4 evőkanál ételecet (10%-os)
– 4 evőkanál kristálycukor
– 3 evőkanál virágméz
– 2 evőkanál étolaj
– 1 nagy teáskanál Piros Arany – csípős
– 4 evőkanál szezámmag

A csirkemell filét felkockázzuk, majd egy serpenyőben olajt melegítünk.

A bunda hozzávalóit egy tálban csomómentesen összekeverjük. A víz mennyisége a tojás méretétől függően változhat. Elég sűrű legyen a tészta, a palacsintatésztánál jóval sűrűbb.

A felkockázott húsból egy keveset belemártogatunk a bundába és gyorsan beletesszük az olajba a darabkákat. Ne tegyünk egyszerre sokat, mert megdagadnak és összeragadnak. Figyeljünk rá, hogy egyesével süljenek szép aranybarnára. Ha kisültek lecsepegtetjük.

Egy kis lábosban összekeverjük a máz hozzávalóit, felforraljuk és pár másodperc után el is zárjuk alatta a gázt. Rácsurgatjuk a húsra és jól összeforgatjuk.

Tetszőleges körettel fogyasztjuk az elkészült szezámmagos csirkét.

Jó étvágyat kívánunk!