Hozzávalók

Rántott csirkecomb filé:

  • csirkecomb felső 6 db
  • tojás 2 db
  • liszt 15 dkg
  • zsemlemorzsa 20 dkg
  • olaj 0,4 liter

Elkészítés

A csirkecomb felső részét bőrrel lefelé fektetem a munkalapra és a csont mentén bevágom a húst, majd óvatosan lefejtem róla a csontot. 3 részbe vágok 1 filét, és jól besózom. A panírozáshoz külön tálat készítek a lisztnek, tojásnak és zsemlemorzsának. A húst először lisztben, utána felvert sózott tojásban a végén a zsemlemorzsában forgatom. Bő forró olajban közepes lángon, az első oldalát fedő alatt, közepes lángon aranybarnára sütöm.

Sült édesburgonya:

  • édesburgonya 1 kg
  • olívaolaj 0,1 dl.
  • csipet só

Az édesburgonyát meghámozom, 2 x 2 cm kockákra vágom és egy tepsiben vagy jénai tálban kevés olívaolajjal egyenletesen elrendezem. 180 C fokon kb. fél óra alatt a sütőben megsütöm. Utána sózom.

Tzatziki:

  • kígyóuborka 2 db
  • natúr joghurt 0,2 liter
  • fokhagyma 1 gerezd
  • só, fehér bors
  • 1 kanál olívaolaj

Az uborkát meghámozom, és a kis lyukú reszelőn lereszelem. Kinyomom a levét, és megsózom. A joghurtba teszem a sót, fehér bors, és jól összekeverem. A levet eresztett uborkát még egyszer kinyomkodom, ráöntök egy kiskanál olívaolajt és a zúzott fokhagymát meg a joghurtot. Jól összekeverem és beteszem pár órára hűtőben hogy érjenek össze az ízek.

Jó étvágyat kívánunk!