Hozzávalók
Rántott csirkecomb filé:
- csirkecomb felső 6 db
- tojás 2 db
- liszt 15 dkg
- zsemlemorzsa 20 dkg
- só
- olaj 0,4 liter
Elkészítés
A csirkecomb felső részét bőrrel lefelé fektetem a munkalapra és a csont mentén bevágom a húst, majd óvatosan lefejtem róla a csontot. 3 részbe vágok 1 filét, és jól besózom. A panírozáshoz külön tálat készítek a lisztnek, tojásnak és zsemlemorzsának. A húst először lisztben, utána felvert sózott tojásban a végén a zsemlemorzsában forgatom. Bő forró olajban közepes lángon, az első oldalát fedő alatt, közepes lángon aranybarnára sütöm.
Sült édesburgonya:
- édesburgonya 1 kg
- olívaolaj 0,1 dl.
- csipet só
Az édesburgonyát meghámozom, 2 x 2 cm kockákra vágom és egy tepsiben vagy jénai tálban kevés olívaolajjal egyenletesen elrendezem. 180 C fokon kb. fél óra alatt a sütőben megsütöm. Utána sózom.
Tzatziki:
- kígyóuborka 2 db
- natúr joghurt 0,2 liter
- fokhagyma 1 gerezd
- só, fehér bors
- 1 kanál olívaolaj
Az uborkát meghámozom, és a kis lyukú reszelőn lereszelem. Kinyomom a levét, és megsózom. A joghurtba teszem a sót, fehér bors, és jól összekeverem. A levet eresztett uborkát még egyszer kinyomkodom, ráöntök egy kiskanál olívaolajt és a zúzott fokhagymát meg a joghurtot. Jól összekeverem és beteszem pár órára hűtőben hogy érjenek össze az ízek.

Jó étvágyat kívánunk!