Hozzávalók

  • karfiol
  • darált hús
  • rizs
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • só, bors
  • paradicsom, TV paprika
  • olaj

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük, enyhén sós vízben megfőzzük. Majd szűrőre téve lecsöpögtetjük. A hagymát apróra vágjuk, üvegesre pirítjuk, majd rárakjuk a darált húst (ez lehet sertés vagy pulyka). Fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával. Ha pulykahúst használunk, kicsit intenzívebben kell fűszerezni. A húst egy kicsit lepirítjuk, rátesszük az apróra vágott paradicsomot és TV paprikát. Pár percig gyakori kevergetéssel pároljuk, majd paprikát teszünk rá és felengedjük vízzel. Készre főzzük (akkor kész, ha a zöldségek szétfőttek). Majd rizst párolunk (egy lábasba pici olajat teszünk, belerakunk egy bögre rizst, egy kevés sót, ezt üvegesre pirítjuk majd kétszeres, vagyis két bögre vízzel felengedjük, majd felfőzzük). 180 fokos sütőbe tesszük 25 percig. Egy jénait vagy egy tepsit kivajazunk, lerakjuk a karfiolrózsák felét, majd a darált húst összekeverjük a párolt rizzsel majd a karfiolra helyezzük. Ezt beborítjuk a maradék karfiollal. Tetejére rakhatunk tejfölt vagy besamelmártást. Majd a sütőben aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat kívánunk!