Hozzávalók
- fél kg cukkini,
- 30 dkg darált hús,
- 1 fej vöröshagyma,
- 10 dkg rizs,
- só, bors,
- 1 paradicsom,
- 1 paprika,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 2 db tojás,
- 1 pohár tejföl,
- kevés olaj,
- 1 db kukorica,
- pici piros paprika,
- sajt
Elkészítés
Egy kisebb tepsit kikenünk zsírral, majd a megmosott, karikára vágott cukkinival kibéleljük. Elkészítjük a tölteléket, a vöröshagymát apróra vágjuk, majd olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük sóval, borssal, péppé zúzott fokhagymával.
A húst fehéredéséig kavargatjuk, majd beletesszük a megmosott, apróra vágott paradicsomot és paprikát, meghintjük pici pirospaprikával, és öntünk rá egy pohár vizet. Amikor már majdnem elfőtte a vizet, egy fél cukkinit apró kockára vágunk, és a húshoz adjuk, kb. 5 percig hagyjuk még főni.
Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a kukoricát, kettő darab főtt tojást, amit kockára darabolunk, és a megfőtt rizst. Ezt az egyveleget beleöntjük a tepsibe, és bevonjuk a maradék karikázott cukkinival.
A tetejét meglocsoljuk tejföllel, és megszórjuk reszelt sajttal. Sütőbe tesszük, kb. 20 perc alatt szép aranybarnára sül.
Jó étvágyat kívánunk!