Hozzávalók

  • Liszt 0,5 kg
  • Tehéntúró 0,25 kg
  • Rama margarin 0,25 kg
  • Tejföl 0,2 liter
  • Élesztő 1 db
  • Tojás 3 db
  • Trappista sajt 0,2 kg
  • Só 1 kisebb kanál

Elkészítés

A lisztet sóval, margarinnal összemorzsolom, hozzá teszem a túrót, tejfölt, élesztőt, 1 egész tojást, meg 1 tojás sárgáját. Jól összegyúrom és 1 éjszakára a hűtőbe teszem. (de minimum 2 órára) Lisztezett deszkára kiteszem, szoba hőmérsékletre, majd kinyújtom 2 ujjnyi vastagságúra. 1 egész tojást villával felverek, rá kenem a kinyújtott tésztára. Sajtot lereszeltem.
Kis szaggatóval (3-5cm átmérőjű) szaggatom és bele mártogatom a reszelt sajtba. Tepsibe rakom és 160 fokos előmelegített sütőben 20 percig sütöm.

Nagyon finom, és ugyanezt lehet zabpehely liszttel elkészíteni.

Jó étvágyat kívánunk!