2022 10/21
Hozzávalók
- 2 fej vöröshagyma,
- 1kg burgonya,
- 1csomag füstli virsli,
- só, bors,
- 10 dkg füstölt szalonna,
- pici fűszerpaprika,
- 1 tojás,
- 1 ek. liszt
Elkészítés
A szalonnát összevágjuk, zsírjára pirítjuk, majd rátesszük az apróra darabolt vöröshagymát. Ha megfonnyadt a hagyma, hozzáadjuk a megmosott, megtisztított, feldarabolt burgonyát, amit kb. 2 percig dinsztelünk állandó kavargatás közben. (Így könnyebben emésztető a burgonya.) Majd meghintjük fűszerpaprikával, sózzuk, borsozzuk, és annyi vizet teszünk rá, ami éppen ellepi. Fél fővésében, belerakjuk a karikára vágott virslit, majd a tojásból és lisztből lágy tésztát készítünk, és a készételbe beleszaggatjuk. És kb. még 1 percig főzzük.
Jó étvágyat kívánunk!