Hozzávalók

  • 2 fej vöröshagyma,
  • 1kg burgonya,
  • 1csomag füstli virsli,
  • só, bors,
  • 10 dkg füstölt szalonna,
  • pici fűszerpaprika,
  • 1 tojás,
  • 1 ek. liszt

Elkészítés

A szalonnát összevágjuk, zsírjára pirítjuk, majd rátesszük az apróra darabolt vöröshagymát. Ha megfonnyadt a hagyma, hozzáadjuk a megmosott, megtisztított, feldarabolt burgonyát, amit kb. 2 percig dinsztelünk állandó kavargatás közben. (Így könnyebben emésztető a burgonya.) Majd meghintjük fűszerpaprikával, sózzuk, borsozzuk, és annyi vizet teszünk rá, ami éppen ellepi. Fél fővésében, belerakjuk a karikára vágott virslit, majd a tojásból és lisztből lágy tésztát készítünk, és a készételbe beleszaggatjuk. És kb. még 1 percig főzzük.

Jó étvágyat kívánunk!