Napirend

Bölcsődei napirend

Az Önök családi életében is a gyermekek napirendje köré szerveződnek az otthoni tevékenységek. Minden kisgyermek életében fontos a rendszeresség, hogy bizonyos tevékenységek, cselekvések mindig ugyan abban az időben történjenek. Náluk még nem alakult ki az idő érzék, ezért a napi rendszeresség ad számukra biztonságot. A bölcsődei napirendünk egyszerű, a kisgyermekek részére könnyen kiismerhető. A játéktevékenység, a gondozási műveletek rendszeresen ismétlődnek, mely segíti az alkalmazkodást. Nagyon fontos az állandóság és a folyamatosság, ezzel is fokozva a biztonságérzetüket. A jól szervezet napirend a gyermekek igényeinek, szükségleteinek kielégítését szolgálja.

Bölcsődéink napirendje

6:00 – 8:00 kisgyermekek folyamatos érkezése, játék a szobában

Kisgyermeknevelőink tájékozódnak Önöktől a gyermekükkel kapcsolatos előző nap délutáni – esti, éjszakai eseményekről, segítik az elválást. Vidám játékkal, esetleges ébredezéssel telik ez az időszak.

8:00 – 8:30 reggeli

A gyermekek reggeliztetése közben a kisgyermeknevelő biztosítja a családias étkezést, elősegíti a gyermekek önállósodási törekvéseit.

8:30 – 9:30 vagy 10:00 szabad játék a szobában vagy az udvaron

9:30 vagy 10:00 tízórai (évszaktól függően)

A gyermekeknek folyadékot és gyümölcsöt kínálunk tízóraira.

10:00 – 10:45 szabad játék

A kisgyermeknevelő évszaktól és időjárástól függően biztosítja a szabad játékválasztás lehetőségét a csoportszobában vagy a játszóudvaron.

10:45 – 11:30 folyamatos bejövetel az udvarról, készülődés az ebédhez

A kisgyermeknevelő „saját” gyermekeinek gondozását végzi, segítve az önállósodási törekvéseket.

11:30 – 12:00 ebéd

Az ebéd saját konyháinkon készül, melyet jól képzett szakácsaink készítenek el. A kisgyermeknevelő segíti a gyermekek önálló, kulturált étkezési szokásainak kialakítását, a családias légkörű étkezést, bíztatja az ismeretlen ételfajták megismerésére.

12:00 – 15:00 csendes pihenő

A pihenés, a nyugodt, kiegyensúlyozott alvás feltételeinek megteremtése. Több bölcsődénkben szabad levegőn alhatnak a gyerekek, mert adottak a tárgyi felszereltségek.

15:00 – 15:30 uzsonna

A gyermekek uzsonnáztatása közben a kisgyermeknevelő biztosítja a családias étkezést, elősegíti a gyermekek önállósodási törekvéseit.

15:30 – 18:00 kisgyermekek folyamatos távozása

Szabad játék a szobában vagy az udvaron. Kisgyermeknevelő tájékoztatja Önöket a gyermekkel kapcsolatban a nap fontosabb eseményeiről, napközbeni tevékenységeiről.

Kellemes időtöltést kívánunk minden kőbányai bölcsődés gyermeknek!