Hozzávalók

  • 2 l tej
  • 5 tojás
  • 2 vaníliás cukor
  • kristálycukor (ízlés szerint)
  • nagy ek liszt

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéhez teszünk 1 ek cukrot és habbá verjük. A sárgájához 2-3 ek cukrot, vaníliás cukrot és lisztet teszünk és kevés tejjel simára kavarjuk. Fél liter tejet odateszünk forrni. Kanállal beleszaggatjuk a tojáshabot és mindkét oldalát 1-1 percig főzzük. Kiszedjük és a folyamatot addig ismételjük, amíg a tojáshab el nem fogy. Majd hozzáöntjük a maradék tejet és a tojássárgájás keverékünket. Összefőzzük, rátesszük a megfőtt habot és lehűtve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Jó étvágyat kívánunk!