Hozzávalók
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 darab nagyobb burgonya
- kb. 2 marék nagy kockatészta
- 1 evőkanál sertészsír
- 1 szál zeller zöld
- só, bors, pirospaprika
A vöröshagymát apró kockára vágtam és kevés zsiradékon dinsztelni (fonnyasztani) kezdtem, amíg ez készült addig egy másik edényben, úgyszintén kevés zsiradékon a kockatésztát megpirítottam (lehet sütőben is, zsiradék nélkül, de ilyen kis mennyiségnél szerintem felesleges bekapcsolni a sütőt).


A burgonyát (természetesen megtisztítva) kockára vágtam.
Amikor a hagyma megfonnyadt, rátettem a pirospaprikát, sót, borsot és felöntöttem egy kevés vízzel.
Kicsit kb. 10 percig főztem utána beletettem a burgonyát és felöntöttem vízzel az egészet.


Lefedve addig főztem, amíg a burgonya majdnem puha nem lett.
Végül beletettem a pirított tésztát és a zeller zöldet.
Kóstolás után ízesítés szükséges, hiszen a burgonya és a tészta felveszi a sót.
Nem tudok pontos időt, de szerintem 30-40 perc alatt elkészül mindennel együtt.
Kókuszkocka meggyel
Hozzávalók:
- 1 üveg meggy,
- kókuszreszelék
Piskótához:
- 6 tojás,
- 6 ek. cukor,
- 6 ek. liszt,
- 1 sütőpor
Kakaókrémhez:
- 1 kocka Rama,
- 4 ek. holland kakaó,
- 6 ek. kristálycukor,
- pici tej)
A 6 tojást szétválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot és a sütőport, ezt kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a fehérjéből vert tojáshabot. Egy kivajazott tepsibe öntjük, megszórjuk meggyel majd 180 fokos sütőben 20 percig sütjük. Ha elkészült és meghűlt, kockára vágjuk.
A megolvasztott Rama-t a kakaóporral és cukorral addig melegítjük kis hőfokon, míg a cukor el nem olvad. Közben kevés tejet adunk hozzá.
Tűzről levéve beleforgatjuk a piskótakockákat a krémbe, majd a kókuszreszelékbe is.

Jó étvágyat kívánunk!