Hozzávalók

  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 darab nagyobb burgonya
  • kb. 2 marék nagy kockatészta
  • 1 evőkanál sertészsír
  • 1 szál zeller zöld
  • só, bors, pirospaprika

A vöröshagymát apró kockára vágtam és kevés zsiradékon dinsztelni (fonnyasztani) kezdtem, amíg ez készült addig egy másik edényben, úgyszintén kevés zsiradékon a kockatésztát megpirítottam (lehet sütőben is, zsiradék nélkül, de ilyen kis mennyiségnél szerintem felesleges bekapcsolni a sütőt).

A burgonyát (természetesen megtisztítva) kockára vágtam.

Amikor a hagyma megfonnyadt, rátettem a pirospaprikát, sót, borsot és felöntöttem egy kevés vízzel.

Kicsit kb. 10 percig főztem utána beletettem a burgonyát és felöntöttem vízzel az egészet.

Lefedve addig főztem, amíg a burgonya majdnem puha nem lett.

Végül beletettem a pirított tésztát és a zeller zöldet.

Kóstolás után ízesítés szükséges, hiszen a burgonya és a tészta felveszi a sót.

Nem tudok pontos időt, de szerintem 30-40 perc alatt elkészül mindennel együtt.

Kókuszkocka meggyel

Hozzávalók:

  • 1 üveg meggy,
  • kókuszreszelék

Piskótához:

  • 6 tojás,
  • 6 ek. cukor,
  •  6 ek. liszt,
  • 1 sütőpor

 Kakaókrémhez:

  • 1 kocka Rama,
  •  4 ek. holland kakaó,
  •  6 ek. kristálycukor,
  • pici tej)

A 6 tojást szétválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot és a sütőport, ezt kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a fehérjéből vert tojáshabot. Egy kivajazott tepsibe öntjük, megszórjuk meggyel majd 180 fokos sütőben 20 percig sütjük. Ha elkészült és meghűlt, kockára vágjuk.

A megolvasztott Rama-t a kakaóporral és cukorral addig melegítjük kis hőfokon, míg a cukor el nem olvad. Közben kevés tejet adunk hozzá.

Tűzről levéve beleforgatjuk a piskótakockákat a krémbe, majd a kókuszreszelékbe is.

Jó étvágyat kívánunk!