(római tálban sütve)

Hozzávalók

  • csülök
  • burgonya
  • bacon
  • hagyma
  • fokhagyma
  • só, bors, egész bor, babérlevél
  • olaj
  • mustár

Elkészítés

A csülköt előző este félig megfőzöm. A főző vízbe teszek babért, fokhagymát, sót, egész borsot. Ha félig megfőtt kiveszem a vízből, és kiveszem a csontot belőle.

Csinálok egy pácot – olaj, mustár, őrölt bors, fokhagyma, kevés só, mert a főzővíz is sós volt. Ezzel bekenem a csülköt és éjszakára a hűtőbe teszem.

Másnap a római tálat fél órára vízbe áztatom, addig megpucolom a burgonyát és felkarikázom, hozzászeletelem a vöröshagymát, és hozzáadom a bacon szalonnát. Enyhén sózom, borsozom. Ez mehet a római tálba, és ráteszem a pácolt csülköt.

Lefedve sütöm, 180 – 200 fokon, kb. 1 órát, majd a fedőt leveszem. A csülköt a bőrével felfelé fordítom és még kb. fél órát sütöm, hogy picit ropogós legyen a bőre. Omlós puha lesz a hús.

Jó étvágyat kívánunk!