(római tálban sütve)
Hozzávalók
- csülök
- burgonya
- bacon
- hagyma
- fokhagyma
- só, bors, egész bor, babérlevél
- olaj
- mustár
Elkészítés
A csülköt előző este félig megfőzöm. A főző vízbe teszek babért, fokhagymát, sót, egész borsot. Ha félig megfőtt kiveszem a vízből, és kiveszem a csontot belőle.
Csinálok egy pácot – olaj, mustár, őrölt bors, fokhagyma, kevés só, mert a főzővíz is sós volt. Ezzel bekenem a csülköt és éjszakára a hűtőbe teszem.
Másnap a római tálat fél órára vízbe áztatom, addig megpucolom a burgonyát és felkarikázom, hozzászeletelem a vöröshagymát, és hozzáadom a bacon szalonnát. Enyhén sózom, borsozom. Ez mehet a római tálba, és ráteszem a pácolt csülköt.
Lefedve sütöm, 180 – 200 fokon, kb. 1 órát, majd a fedőt leveszem. A csülköt a bőrével felfelé fordítom és még kb. fél órát sütöm, hogy picit ropogós legyen a bőre. Omlós puha lesz a hús.
Jó étvágyat kívánunk!