Hozzávalók

  • 80 dkg kelkáposzta,
  • 2 dkg zsír, liszt,
  • kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma,
  • kis pirospaprika, só, bors,
  • 20 dkg burgonya,
  • pici köménymag, majoránna

Elkészítés:

A kelkáposztát megtisztítjuk, megmossuk, és összevágjuk. Sós vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a megtisztított, kis kockára vágott burgonyát, és megszórjuk majorannával.  A zsírból és lisztből világos rántást készítünk. Hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát, a péppé zúzott fokhagymát, a pirospaprikát, a borsot és a köménymagot. Kis hideg vízzel felengedjük, és a megpuhult káposztához adjuk. Együtt főzzük, majd tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!