2023 03/29
Hozzávalók
- burgonya,
- tojás,
- só, bors,
- liszt,
- petrezselyem zöldje,
- pici olaj,
- őrölt kömény, delikát, pici pirospaprika
Elkészítés:
Enyhén sós vízbe odatesszük a burgonyát főni, ha megfőtt leszűrjük és kihűtjük. Ha kihűlt, összetörjük, hozzáadjuk a tojást, sózzuk, borsozzuk, és annyi lisztet teszünk hozzá, hogy formálható legyen. Egy fazékban világos rántást készítünk, megszórjuk pirospaprikával és felengedjük vízzel, ízesítjük sóval, köménnyel és delikáttal, ha jól összefőtt, a burgonyatésztából kis gombócokat formálunk, és a levesbe rakjuk, rövid ideig főzzük. Végül apróra vágott petrezselyem zöldjével megszórjuk.
Jó étvágyat kívánunk!