Hozzávalók

  • burgonya,
  • tojás,
  • só, bors,
  • liszt,
  • petrezselyem zöldje,
  •  pici olaj,
  •  őrölt kömény, delikát, pici pirospaprika

Elkészítés:

Enyhén sós vízbe odatesszük a burgonyát főni, ha megfőtt leszűrjük és kihűtjük. Ha kihűlt, összetörjük, hozzáadjuk a tojást, sózzuk, borsozzuk, és annyi lisztet teszünk hozzá, hogy formálható legyen. Egy fazékban világos rántást készítünk, megszórjuk pirospaprikával és felengedjük vízzel, ízesítjük sóval, köménnyel és delikáttal, ha jól összefőtt, a burgonyatésztából kis gombócokat formálunk, és a levesbe rakjuk, rövid ideig főzzük. Végül apróra vágott petrezselyem zöldjével megszórjuk.

Jó étvágyat kívánunk!