Hozzávalók

  • 80 dkg karalábé
  • 1 pohár tejföl
  • 2 dkg vaj
  • 3 dkg liszt
  • só (delikát)

Elkészítés:

A zsenge karalábét megtisztítjuk, megmossuk, kis kockára vágjuk. A vajat felolvasztjuk, a karalábét rátesszük, és fedő alatt puhára pároljuk. Megsózzuk, delikáttal is ízesíthetjük. Ha megpuhult, meghintjük liszttel, hozzáadjuk a tejfölt, pici vizet. Kicsit még együtt főzzük és tálaljuk.

Húsgombóc

  • 50 dkg darált hús
  • kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 10 dkg rizs
  • só, bors

A darált húst jól összegyúrjuk a péppé zúzott fokhagymával, a tojással, a megtisztított és nagyon apróra vágott vöröshagymával és a félig megfőzött rizzsel. Megsózzuk, borsozzuk, és nagyon jól összedolgozzuk. Vizet forralunk, a húsból kis gombócokat formálunk, és lobogó vízben kifőzzük kb. 15 perc.

Jó étvágyat kívánunk!