2023 03/29
Hozzávalók
- 80 dkg karalábé
- 1 pohár tejföl
- 2 dkg vaj
- 3 dkg liszt
- só (delikát)
Elkészítés:
A zsenge karalábét megtisztítjuk, megmossuk, kis kockára vágjuk. A vajat felolvasztjuk, a karalábét rátesszük, és fedő alatt puhára pároljuk. Megsózzuk, delikáttal is ízesíthetjük. Ha megpuhult, meghintjük liszttel, hozzáadjuk a tejfölt, pici vizet. Kicsit még együtt főzzük és tálaljuk.
Húsgombóc
- 50 dkg darált hús
- kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 10 dkg rizs
- só, bors
A darált húst jól összegyúrjuk a péppé zúzott fokhagymával, a tojással, a megtisztított és nagyon apróra vágott vöröshagymával és a félig megfőzött rizzsel. Megsózzuk, borsozzuk, és nagyon jól összedolgozzuk. Vizet forralunk, a húsból kis gombócokat formálunk, és lobogó vízben kifőzzük kb. 15 perc.
Jó étvágyat kívánunk!