Játszócsoport

Két bölcsődénkben működik Játszócsoport szolgáltatás, az Apraja Falva Bölcsődében (Újhegyi sétány 5-7.) és az Apró Csodák Bölcsődében (Zsivaj u. 1-3).

Szolgáltatásunkat szeretettel ajánljuk azoknak a Gyed-en, Gyes-en lévő szülőknek és gyermekeiknek, akik egy közös játékkal, beszélgetéssel teli délelőttöt szeretnének eltölteni bölcsődei környezetben. A játszócsoport lehetőséget nyújt arra, hogy Önök kicsit kizökkenjenek a mindennapi monotóniából. A gyermekek szüleikkel együttjátszhatnak a bölcsőde által biztosított kedvező körülmények között. Találkozhatnak hasonló korú gyermeküket nevelő szülő társakkal.

A délelőtt folyamán a játszócsoportba egy tapasztalt kisgyermeknevelő háziasszony várja a 0-4 éves gyermekeket és szüleiket, aki a megfelelő szakmai tudás mellett személyes tapasztalatokkal is rendelkezik a gyermeknevelésről, így kérdéseikkel bátran fordulhatnak hozzá. Támogatást, segítséget adnak a gyermeknevelést érintő nehézségeikben és örömeikben. Nyitottak, érdeklődőek, együttérzőek és értő figyelemmel fordulnak az Önök kérdései, problémái iránt.

A Játszócsoport szolgáltatás jelentősége abban rejlik, hogy Önök jobban megismerhetik gyermekük életkori sajátosságaiból adódó reakcióit, a szülő-gyermek kapcsolat az örömteli együttlét alatt elmélyül. A szülők szerepeikben megerősödhetnek, barátságok szövődnek, kialakul egy önkéntes segítőkör, vagyis közösségformáló ereje is rendkívüli.

Ez a szolgáltatásunk felhasználható arra is, hogy a családok betekintést nyerjenek a bölcsőde életébe. Az itt szerzett tapasztalatok, élmények is segíthetik a döntést, hogy bölcsődébe adják-e gyermeküket. Ez az idő alkalmas arra, hogy gyermeküket közösségi helyzetben lássák, mindezek segíthetik gyermekük szocializációját.

A gyermekeik számára ebéd is igényelhető, így Önök megismerhetik azokat az ételféleségeket, melyek a 0 – 4 éves kisgyermekek egészséges fejlődését biztosítják, ételrecepteket kérhetnek, cserélhetnek.

Játszócsoportunkat 9:00 órától – 13:00 óráig, külön díjazás ellenében tudják igénybe venni. A szolgáltatás díja bruttó 508 Ft/óra, plusz étkezési díj bruttó 625 Ft.

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat a 1514/2010. (VII. 8.) számú határozata alapján a nagycsaládosok számára lehetőségként bevezette a nagycsaládos kártyát, amellyel előzetes időpont egyeztetés után, a bölcsődékben működő játszócsoport szolgáltatást ingyenesen vehetik igénybe. Amennyiben ebédet is szeretnének, arra térítési díj ellenében nyílik lehetőségük.

Mindenkinek jó szórakozást kívánunk és szeretettel várjuk Önöket!