Hozzávalók

  • darált hús 
  • vöröshagyma 
  • fokhagyma 
  • só, bors, bazsalikom, oregano
  • paradicsompüré
  • ízlés szerint cukor 
  • makaróni vagy spagetti
  • reszelt sajt

A vöröshagymát apró kockára vágjuk, kevés olajon üvegesre sütjük. Ha kész, rárakjuk a darált húst, sót, borsot és addig sütjük, míg a hús leve, amit enged, el nem párolog.

 Majd rárakjuk a paradicsompürét és megízesítjük pici cukorral, oreganoval, bazsalikommal aztán készre főzzük. Az állagának mártásszerűnek kell lenni, akkor jó. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, egy nagyobb lapos tányérra helyezzük, rárakjuk a darált húsos paradicsom szószt. Reszelt sajttal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!