Hozzávalók

  • 40 dkg bacon,
  • fél kg csirkemell,
  • 20 dkg csirkemáj,
  • kevés petrezselyemzöldje, só, bors,
  • 2 tojás,
  •  15 dkg trappista,
  • fokhagyma granulátum
  • sárgarépa

Egy őzgerincformát kibélelünk bacon-nel úgy, hogy a szélein kilógjon. A csirkemellet, a májat, a répát és a sajtot kis kockákra vágjuk, hozzáadjuk a tojást, ízesítjük sóval, borssal, fokhagymával és a petrezselyemmel. Ezt belerakjuk a kibélelt őzgerincformába, és a lelógó bacon-nel betakarjuk. 200 fokon kb. 1 óra hosszáig sütjük.

Krumplipüré

Hozzávalók: 1 kg krumpli, 10 dkg vaj, tej, só

A megtisztított, összevágott krumplit enyhén sós vízbe feltesszük főni. Ha kész, leszűrjük, összetörjük, hozzáadjuk a vajat és a tejet. Krémessé kavarjuk. Állaga sűrű mártásszerű. Tálalhatjuk kukoricával.

Jó étvágyat kívánunk!