2023 03/29
Hozzávalók
- 40 dkg bacon,
- fél kg csirkemell,
- 20 dkg csirkemáj,
- kevés petrezselyemzöldje, só, bors,
- 2 tojás,
- 15 dkg trappista,
- fokhagyma granulátum
- sárgarépa
Egy őzgerincformát kibélelünk bacon-nel úgy, hogy a szélein kilógjon. A csirkemellet, a májat, a répát és a sajtot kis kockákra vágjuk, hozzáadjuk a tojást, ízesítjük sóval, borssal, fokhagymával és a petrezselyemmel. Ezt belerakjuk a kibélelt őzgerincformába, és a lelógó bacon-nel betakarjuk. 200 fokon kb. 1 óra hosszáig sütjük.
Krumplipüré
Hozzávalók: 1 kg krumpli, 10 dkg vaj, tej, só
A megtisztított, összevágott krumplit enyhén sós vízbe feltesszük főni. Ha kész, leszűrjük, összetörjük, hozzáadjuk a vajat és a tejet. Krémessé kavarjuk. Állaga sűrű mártásszerű. Tálalhatjuk kukoricával.
Jó étvágyat kívánunk!