Hozzávalók

  • fél kg cukkini,
  • 30 dkg darált hús,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 10 dkg rizs,
  • só, bors,
  • 1 paradicsom,
  • 1 paprika,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 2 db tojás,
  • 1 pohár tejföl,
  • kevés olaj,
  • 1 db kukorica,
  • pici piros paprika,
  • sajt

Elkészítés

Egy kisebb tepsit kikenünk zsírral, majd a megmosott, karikára vágott cukkinival kibéleljük. Elkészítjük a tölteléket, a vöröshagymát apróra vágjuk, majd olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük sóval, borssal, péppé zúzott fokhagymával.

A húst fehéredéséig kavargatjuk, majd beletesszük a megmosott, apróra vágott paradicsomot és paprikát, meghintjük pici pirospaprikával, és öntünk rá egy pohár vizet. Amikor már majdnem elfőtte a vizet, egy fél cukkinit apró kockára vágunk, és a húshoz adjuk, kb. 5 percig hagyjuk még főni.

Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a kukoricát, kettő darab főtt tojást, amit kockára darabolunk, és a megfőtt rizst. Ezt az egyveleget beleöntjük a tepsibe, és bevonjuk a maradék karikázott cukkinival.

A tetejét meglocsoljuk tejföllel, és megszórjuk reszelt sajttal. Sütőbe tesszük, kb. 20 perc alatt szép aranybarnára sül.

Jó étvágyat kívánunk!